Boksläpp: Fallet Natalie av Maria Richardsson - på Kulturhuset!

Författaren Maria Richardsson kommer att ha sitt boksläpp för hennes nya bok Fallet Nathalie i Kulturhuset, lördagen 19 mars. ”Jag skriver av så många anledningar, men främst skriver jag för att väcka känslor och beröra.” Läs mer om Maria här och välkommen att fira med oss den 19 mars.

 

"Välkommen på boksläpp!

Nu släpps min nya bok Fallet Nathalie, den tredje deckaren i serien om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde.

Kom förbi om du vill köpa ett signerat exemplar, kolla in mina böcker, höra mig berätta om bokprocessen, mingla med andra bokintresserade eller dricka bubbel med mig!"

Under två timmar håller Maria öppet hus på Stadsbiblioteket - de som vill stanna hela tiden gör det och de som bara kommer en kort stund gör det. Hon bjuder på alkoholfritt bubbel samt någon form av tilltugg.

Under tiden varvar hon signering/bokförsäljning och mingel med att berätta om sitt författarskap med fokusering på deckarserien och framförallt då den nyutkomna Fallet Nathalie.

Vi kommer att lotta ut en av Marias böcker under boksläppet!

 

Tid: Lördag 19 mars, 14.00 – 16.00

Plats: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturhus

 

Om Maria och hennes tidigare böcker:

Maria Richardsson är författare och bor strax utanför Skövde. I mars kommer hennes femte bok.

Hennes två första böcker är för målgruppen unga vuxna, men de tre böckerna därefter är deckare i serien om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde.

Den första deckaren Våroffer släpptes som ljudbok i mars 2020, och som pappersbok och e-bok i oktober 2020. Eftersom detta var mitt i pandemin blev det inget boksläpp alls.

Den andra delen, Gryningsdåd, släpptes som pappersbok och e-bok i december 2020 och som ljudbok i mars 2021. Då höll Maria ett digitalt boksläpp.

Tredje gången gillt blir det så ett riktigt boksläpp igen. Maria vill ha ett öppet boksläpp där alla är välkomna och dessutom vara omgiven av böcker, så Skövde Stadsbibliotek är ett givet val. Det passar extra bra eftersom böckerna utspelar sig just i Skövde med omnejd.

 

För att lära känna Maria lite mer på djupet bad vi henne berätta några roliga fakta om sig själv, både personligt och om hennes författarskap.

  1. Mina böcker har olika omslag till pappersböckerna och ljudböckerna, och det beror helt enkelt på att jag har olika förlag till dem. Jag är utgiven på enbart traditionella förlag.
  1. Jag har gått SkrivarlinjenSkrivarakademin (distans), en 1-årig heltidsutbildning.
  1. Som textförfattare har jag tre låtar på Spotify.

         4. ”Jag skriver av så många anledningar, men främst skriver jag för att väcka känslor och beröra.”

  1. Jag inspireras av allt runtomkring. Allt jag varit med om, allt mina vänner upplevt, böcker, filmer, låttexter, tidningar, saker jag ser på stan. Allt.

 

Mer info om Maria och hennes skrivande hittar du på hennes hemsida/blogg: https://mariasforfattarblogg.com/