bildkollage

Dags att nominera till kulturstipendiet 2022

I Skövde finns ett rikt kulturliv och det är många som bidrar till kulturstaden Skövde. Känner du någon som ditt hjärta klappar lite extra för? I dessa pandemitider är det extra viktigt att visa uppskattning till våra lokala aktörer. Passa på att nominera din kulturfavorit till Skövde kommuns kulturstipendium.

Stipendiet har som syfte att uppmuntra kulturutövare, med en tydlig anknytning till Skövde kommun. Det delas ut av kultur- och fritidsnämnden till två värdiga vinnare varje år och består av en summa på 10 000 kronor var.

-    Kulturstipendiet delas ut som belöning eller som stöd och uppmuntran för verksamhet inom litteratur, musik, bildkonst, koreografi, teater, foto, film, konsthantverk eller andra områden av kulturell verksamhet och känns extra viktigt efter två kämpiga år för kulturbranschen, säger Petter Fahlström ordförande Kultur- och Fritidsnämnden.

Sista dag för nominering är 15 mars och nytt för i år är att nomineringarna lämnas via Skövde kommuns hemsida.

-  Vi har tillämpat ett nytt nomineringsförfarande för att säkerställa ett så bra beslutsunderlag som möjligt för oss i nämnden att ta ställning till. Vi ber helt enkelt om lite mer information från den som nominerar, samtidigt som det blir enklare att skicka in en nominering via ett webbformulär istället för i mailform.

 Kultur- och fritidsnämnden delar även ut ett Honorärspris årligen till någon person i Skövde kommun som gjort en kulturgärning under många år. Kandidater till Skövde kommuns Honorärspris lämnas av ledamöterna i Kultur- och fritidsnämnden

Stipendiater utses vid ett kultur- och fritidsnämndssammanträdet i april och delas ut på nationaldagen den 6 juni.

Stipendiet instiftades 1964, då Kulturhuset byggdes, och har delats ut sedan dess.

Vem vill du nominera?

Länk till nomineringsfolmuläret