barn sitter runt en museipedagogik

kids@konstmuseet

Konstmuseet i Skövde satsar på barns och ungas möten med konsten med programmet kids@konstmuseet.

Konstmuseet i Skövde är det lilla museet med de stora idéerna. Med normkritisk blick skapar vi möten med nya konstnärskap och formulerar framtidens konsthistoria. 

Med programmet KIDS @ Konstmuseet bjuder kontmuseet återkommande på spännande möjligheter att uppleva konsten i Skövde!

- Det är viktigt att barn och unga tidigt får nycklar till att tolka och förstå bilder och konstverk. I vår samtid översköljs vi av bildflöden och vi tror att barn bör involveras i samtalet. Genom träffar med skapande och dialog bjuder vi in barnen till att vara delaktiga i konstsamtalet och får möjlighet att vara kreativa, säger Mette Muhli, Intendent för förmedling på Konstmuseet i Skövde.

Under KIDS @ Konstmuseet ligger fokus på barn och ungas upplevelse av konsten i museet. Varje vecka bjuds deltagare in till en timmes varierande program. Lördagar kl 13.00 möts vi i Konstmuseet, Skövde Kulturhus för att skapa tillsammans, få veta mer om konstverken och upptäcka nya världar med vår duktiga museipersonal. Ingen helg är den andra lik! Aktiviteterna anpassas efter besökarnas ålder och det är alltid gratis!

Program kommande månad

Lördag 8 januari kl 13.00-14.00
Med utgångspunkt i Olle Essviks utställning tittar vi på alla de fantasifulla former av insekter som framträder på en av utställningens digitala skärmar. Därefter klipper och klistrar vi tillsammans våra egna fantasifulla insekter.

Olle Essviks utställning Länge leve döden berör frågor om döda medier, algoritmer och boken som konstnärligt objekt och pågår till och med 20 mars 2022.

Lördag 15 januari kl 13.00-14.00
Hur blir det egentligen om man ritar samma motiv om och om igen? Förändras något? Tillsammans tittar vi på utställningen Nyinköp 2021 och konstnären Ester Hennings verk. Efteråt skapar vi våra egna bilder.

Utställningen Nyinköp består av det gångna årets konstinköp och pågår till och med 13 februari 2022.

Lördag 22 januari kl 13.00-14.00
Vill du lära dig om konst och konstnärer via berättelser? Då är du och ditt barn välkomna till KIDS @ Konstmuseet! Vi lekläser och pratar om olika teman som rör konst och konstnärer.
Rekommenderad ålder denna lördag 0–5 år - vuxna och äldre syskon är såklart också välkomna!

Lördag 29 januari kl 13.00-14.00
På museet finns det en mängd konstverk, stora och små och alla har de detaljer som kan vara spännande att arbeta vidare med. Idag skall vi leta efter sådana detaljer. Den detalj du väljer skall du sedan kunna arbeta vidare. Förstora den på ett större papper – teckna eller måla.

Lördag 5 februari kl 13.00-14.00
Kan man måla med något annat än en pensel? Häng med på en tur i Konstmuseets samling och i utställningen Nyinköp 2021, då vi tittar närmare på hur konstnärerna målat sina verk. Efteråt testar vi att göra våra egna bilder med målarkniv och svampar.