Kulturhustorget Live 2023

Kulturhustorget Live blev ett omtyckt och välbesökt evenemang från Kultur i Skövde förra året. I sommar kommer konceptet tillbaka med fyra nya folkkära artister!

Kultur i Skövde satsar på flera utomhusarrangemang på Kulturhustorget i sommar för både familjen, kompisgänget och turister i Skaraborg. Ett av evenemangen är förra årets succé Kulturhustorget Live  en serie om fyra musikkvällar i stadens hjärta varje torsdag i juli. Konserterna ges helt gratis och utan föranmälan.

Kvällarna börjar kl. 19.00 med ett lokalt förband och kl. 20.00 äntrar några av Sveriges med folkkära artister scenen.

6 juli – Patrik Isaksson
Först ut är folkkära Patrik Isaksson som ger sig ut på sommarturné med fullt band. Den 6 juli stannar de till i Skövde. Med sig har de Patriks första studio-album på 12 år men självklart spelar de även klassiker som: Hos dig är jag underbar och Du får göra som du vill.

13 juli – Sophie Zelmani
Sophie Zelmani färdas vidare i samma musikaliska tidlösa rum som storheter som Leonard Cohen och Bob Dylan. Med sig till Kulturhustorget den 13 juli har Sophie en kompetent trio i trummisen Peter Korhonen, basisten Thomas Axelsson och gitarristen och producenten Lars Halapi. Den senare har hon samarbetat med sedan debuten för 25 år sedan.

20 juli – Maxida Märak
Den 20 juli skruvar vi upp tempot med hiphop på Kulturhustorget. Svensk-samiska rapparen och jojkaren Maxida Märak med band kommer att få hela torget att koka med sin rytmiska och dansvänliga musik.

27 juli – Panetoz
Sist ut för i år blir det folkfest med det afrikanskinspirerade Panetoz. Många har hört deras låtar: Dansa pausa eller On my way från melodifestivalen. Panetoz utlovar glädje och positivt kaos. Deras motto lyder: Skapa kaos så att folk blir glada! Om de lyckas med det får vi se den 27 juli.

De lokala artisterna kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

På och runt Kulturhustorget ligger flera restauranger och krogar som så klart har sina uteserveringar öppna. Så kom och njut av ljumma somarkvällar, folkliv och musik i Skövde i sommar! 

Nyfiken på fler kulturevenemang i Skövde i sommar? Kolla in vår evenemangkalender! Evenemang Kultur i Skövde (kulturiskovde.se)

Vill du få tips om framtida evenemang direkt i din mailbox? Prenumerera på vårt nyhetsbrev: Kultur i Skövdes nyhetsbrev (apsis.one)