Snart drar vårens Kulturkul igång!

Kulturkul är Kultur i Skövdes gratisaktiviteter för barn och unga. Kulturkul är alltid på en lördag, men annars kan det vara lite allt möjligt. Pyssel på Skövde Kulturfabrik, sagostund på biblioteket eller något helt annat! För barn mellan 0 - 13 år i vuxnas sällskap.

Familjedag på Skövde Kulturhus

Lördag 16 september kl 10.00-15.30

Hela huset fylls med kulturkuliga aktiviteter. Dockteater, cirkus, biovisning, sagostund och konst!

Sagostundsteater: Bland drakar & Dragqueens

Lördag 23 september kl 11.00, Södra Ryds bibliotek + kl 13.00 och 15.00, Skövde Kulturhus

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshowsällskap som framför sagostunder och föreställningar för barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer.

Varje föreställning är en interaktiv kulturupplevelse som vidgar världen, lockar till läslust och låter fantasin flöda. Tillsammans med oss kan alla i publiken sjunga, dansa, skina som stjärnor och uttrycka sig fritt.

Pyssla & måla din egen prideflagga

Lördag 30 september kl 11.00-13.00
Medarr:
Kulturarbetarcentrum Rosa Huset

Lördagen den 30 september är du välkommen till oss på Kulturarbetscentrum i Rosa Huset för att pyssla din egen prideflagga. Vi kommer att hålla till på andra våningen, välkommen en trappa upp!

Berättarteater med Teater Ma Rang: ”Skräcken i bäcken”

Lördag 7 oktober kl 13.00, Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus

En nyskriven berättelse om vänskapen mellan en flicka och en pojke och om de fördomar och murar som försöker skilja dem åt. Formen är humoristisk, påhittig berättarteater med virtuos gitarrmusik som framförs live och med mycket spelglädje!

Film: Tigrar och tatueringar

Lördag 14 oktober kl 13.00, Odeon, Skövde Kulturhus

Maj är sex år och bor tillsammans sin farbror Sonny som är tatuerare. De pratar ofta om att hitta en riktig familj åt Maj. När hon råkar tatuera en barnteckning på en läskig motorcykelkille, måste hon och Sonny fly. Under resan träffar de både människor och tigrar som lever i alternativa familjebildningar. Samt en ilsken alv, som har en mamma som inte är sagosnäll. Maj börjar undra om hon inte redan har hittat sin familj i Sonny.

Minibokmässa för barn (Skövde bokmässa)

Lördag 21 oktober kl 10.00-16.00, Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus

Varmt välkomna till bibliotekets nya fräscha barnavdelning där det bjuds på mini-bokmässa med barnboksförfattare.

Cirkusföreställning: Red Hot Condition

Lördag 28 oktober kl 11.00 och 14.00, Värsås skola (gymnastiksalen)
Medarr:
Riksteatern Skövde
Föreställningen är gratis, men biljett krävs. (Biljetter går att boka fr.o.m. 8 oktober) Begränsat antal platser. BOKA HÄR  
Red Hot Condition är en högintensiv cirkusshow som hanterar dagens fitnessboom och utseendehets. Akrobatik och jonglering blandas med fysisk komedi, funkmusik och poppiga färger i 80-talets tema.

Kusliga Kulturfabriken - en lagom läskig spökvandring!

Lördag 4 november kl 13.00 och 15.00, Skövde Kulturfabrik

Bu! Visste du att kyrkogården vid Sankta Helena kyrka sägs vaktas av en enorm monstergris med brinnande ögon och att en spökryttare härjat på vägen mellan Skövde och Skultorp? Hade du någon aning om att det sägs spöka på Hotell Billingen och att till och med granarna är hemsökta vid Skövdes gamla galgbacke?

Du som vågar är varmt välkommen att följa med på en ryslig rundtur genom vår nedsläckta utställning.

KIDS@Konstmuseet: Utforska konsten tillsammans

Lördag 11 november kl 13.00, Konstmuseet, Skövde Kulturhus

Kom till KIDS@Konstmuseet där vi tillsammans utforskar konsten på olika roliga sätt! Samling i Konstlabb som du hittar i Konstmuseet en trappa upp i Skövde Kulturhus.

Slöjda ditt eget instrument av material från naturen!

Lördag 18 november kl 13.00, Skövde Kulturfabrik

KIDS@Konstmuseet: Utforska konsten tillsammans

Lördag 25 november kl 13.00, Konstmuseet, Skövde Kulturhus

Kom till KIDS@Konstmuseet där vi tillsammans utforskar konsten på olika roliga sätt! Samling i Konstlabb som du hittar i Konstmuseet en trappa upp i Skövde Kulturhus.

Fira advent på Skövde Kulturfabrik!

Lördag 2 december kl 12.00-16.00, Skövde Kulturfabrik

Julstämningen är på topp när Skövde Kulturfabrik bjuder in till adventsfirande på gammaldags sätt! I vår Skaparverkstad har vi laddat med klassiskt julpyssel av papper! I vår vackra utställningshall ligger Julihns konditori, där kulturskolans elever bjuder på härlig julmusik under hela dagen. Det kommer finnas möjlighet att köpa julfika och lokalt hantverk.