Lokala förband till årets upplaga av Kulturhustorget Live är spikade!

Sommaren är här och snart är det äntligen dags för årets upplaga av Kulturhustorget Live. Förutom barnkalasfestival och liveframträdanden med några av Sveriges mest omtyckta artister väntas dessutom ljuva toner från lokala artister. Nu står det klart vilka dessa blir!

Lokalt förband 18 juli: Moa Blücher & Martin Forsmoo

(Förband till Franska Trion)

Moa Blücher och Martin Forsmoo, båda från helt olika musikaliska bakgrunder, fann snabbt varandra i sin gemensamma förkärlek för för roots- och countrygenrerna. Tillsammans bjuder de på en smakfull blandning av sina favoritlåtar från både country- och bluesvärlden, kryddat med egenskrivet material.

Med dessa två på scenen upplever man en musikalisk fyllighet som sträcker sig långt bortom vad man förväntar sig från ett duoformat.

Lokalt förband 25 juli: Oskar & Vargarna

(Förband till Petra Marklund)

Någonstans mellan Skaraslättens logdanser och Göteborgs klibbiga dansgolv har Oskar & Vargarna sprungit upp en källa för sin egen alternativa brygd av indiepop. Med tidigare EP:n ‘Visor från nordvästra Skaraborg’ samt fjolårets singel ‘Dörren På Glänt’, har de visat prov på lekfullhet och en fingertoppskänsla för melodier som gått raka vägen in i rotation på Sveriges Radio, samt etsat sig fast i hjärnbarken på indiepop-fans. Med senaste singeln ’Helvetesgapet’ har bandet lyckats hamna på erkända Spotify-listor och arbetar i nuläget med flera nya låtar som snart ser solens ljus.

Nyfiken på mer? Du hittar all information om Kulturhustorget Live här!