Milla och Linda framför Kulturhuset

Milla och Linda arrangerar välgörenhetskonsert

På internationella kvinnodagen arrangerar Milla Nilsson och Linda Johansson en välgörenhetskonsert för att uppmärksamma våld i nära relationer och samla in pengar till Kvinnohuset Tranan. Ett initiativ från två kvinnor som vill göra skillnad.

Vilka är ni?

Vi är två helt vanliga tjejer med vanliga arbeten som brinner för detta samhällsproblem. Eldsjälar!

 Vad är det ni ska göra 8 mars?

På internationella kvinnodagen 8/3 arrangerar vi en Välgörenhetskonsert där vi vill belysa vårt samhällsproblem "våld i nära relationer".

Alla biljettintäkter går oavkortat till Kvinnohuset Tranan som arbetar med att hjälpa utsatta kvinnor och barn. Under konserten kommer vår publik att få lyssna till sång och musik. Vi har även bjudit in organisationer som arbetar med dessa frågor, vilka kommer att berätta om sina verksamheter under kvällen.

Var kommer ert engagemang ifrån?

Efter att Linda sett dokumentären "Älska mig för den jag är" som handlar om Josefin Nilssons utsatthet, kände hon att hon ville göra något för alla kvinnor och barn som lever med våld i sin närhet. Hon ville uppmärksamma detta problem. Det får inte tystas ned! Linda arrangerade då en välgörenhetskonsert som Milla var och såg.

Efter det så bestämde vi att det här gör vi om tillsammans. Nu är det den tredje konserten vi gör i ordningen.

Vilka hoppas ni ska komma på konserten?

Vi hoppas på en blandad publik. Men framförallt så hoppas vi att få se ett flertal män i vår publik då det är vanligast att det är männen som utför våldet. Vi hoppas också att kunna nå ut till utsatta personer så att de får vara med och se att det finns hjälp att få.  

Ni har engagerat flera lokala artister till konserten, hur har gensvaret varit från musikerna som kommer uppträda?

Gensvaret har bara varit positivt från alla som ska delta under kvällen. Det har inte funnits någon tvekan alls. Vi är så oerhört glada över att människor vill hjälpa oss att göra skillnad. Det är bara genom att vi hjälps åt som vi kan nå en förändring.

 Vad ser ni mest fram emot i samband med konserten?

Vi ser fram emot en fin konsert som vi hoppas öppnar upp för en förändring där vår publik kan känna att vem som helst kan göra något för att hjälpa de som behöver. Vi är två helt vanliga kvinnor som gör detta för att vi vill det och för att vi kan. Tillsammans gör vi skillnad!

 Vad händer sedan?

Vi fortsätter att leva våra liv och ser fram emot att fortsätta engagera oss även efter konserten såklart. Det blir säkert någon mer konsert framöver.  Det här är så himla fint att få göra tillsammans med alla fina människor. All kärlek till er!

Köpt biljett till konserten Man skadar inte den man älskar här: