Ny föreståndare och öppettider på Värsås bibliotek

Från och med oktober kommer man kunna märka några förändringar på biblioteket i Värsås - då byter nämligen biblioteket öppettider.

 

För att bemöta besökarnas behov i Värsås kommer biblioteket att hållas öppet:

tisdag kl. 15-19

onsdag kl. 9-13 

torsdag kl. 16-19

 

Tisdag och onsdag är biblioteket bemannat med personal från Biblioteken i Skövde och torsdag av Bibliotekets Vänner liksom tidigare. Är du intresserad av att veta mer om Bibliotekets vänner och hur du kan bli medlem så kan du besöka Värsås bibliotek.

 

Ny Föreståndare 

Några kanske redan har märkt av en annan stor förändring på biblioteket i Värsås - Mohamad Alderi (Hamoud) är sedan augusti ny föreståndare efter att Yvonne Eriksen har gått i pension. Hamoud har tidigare vikarierat på flera andra bibliotek i Skövde. 

 

"Många beskriver mig som en väldigt glad person"

Hamoud har en bakgrund inom datavetenskap och kognitionsvetenskap och har en stark drivkraft att hjälpa människor oavsett vad det kan handla om, och har på ett naturligt vis hamnat inom biblioteksyrket. Kommer du till Värsås kommer du att mötas av ett stort leende. Många beskriver mig som en väldigt glad person, förklarar Hamoud.

 

Framtiden för Värsås bibliotek

"Som en väldigt serviceinriktad person är jag  genuint intresserad av människor. Mina planer för framtiden är att göra biblioteket ännu mer tillgängligt, både kognitivt och fysiskt. Det ska bli ett lugnare intryck när man kommer in på biblioteket." Berättar Homoud.

 

Programverksamhet

För den som undrar om program i Värsås så planerar Hamoud att starta tillfällen för Shared reading (en bokcirkel för vuxna) i höst och hoppas även kunna erbjuda sagostunder med mindfulness för barn inom kort. Det finns också en bokcirkel för ungdomar som hålls av Bibliotekets vänner. Läs mer på deras facebooksida.

 

"Det roligaste med att jobba i Värsås är mötet med alla besökare, folk är så trevliga och kontaktsökande, de är inte snåla med att prata!"