Peace, Love and Understanding - på Skövde Kulturhus hela 2022

Små lappar med stora önskningar - från Skövde till Island.

 

Wish Tree - av Yoko Ono

Wish Tree är ett pågående konstprojekt (konstinstallationsserie) av den japanska konstnären Yoko Ono som startade 1981.  Projektet startades till minne av sin man John Lennon och är ett projekt där du kan skriva en lapp med  dina drömmar och önskningar och knyta dem i trädet. Tillsammans skapar alla lappar fulla av önskningar en illusion av blommor som blommar, från långt håll.

På Kulturhuset 2022

    Nu finns installationen i Skövde i form av ett blygsamt litet olivträd fyllt av stora önskningar och kommer att finnas i foajén på Skövde Kulturhus hela 2022. 

 

Projektet är ett samarbete mellan Konstmuseet  och Kulturlabbet

Vad händer sen?

För att hedra önskeskribenterna samlar Yoko Ono in önskningarna för att begrava dem vid foten av Imagine Peace Tower på ön Viðey i Kollafjörðurbukten på Island. Imagine Peace Tower (”fredskolonnen”) är ett minnesmärke över John Lennon som installerades 2007 och består av ett högt ljustorn som projiceras från ett monument i vit sten som har orden ”Imagine Peace” inristat på 24 språk. Dessa ord, och namnet på tornet, är en referens till Lennons kampanj för fred och hans sång ”Imagine”.

Instruktioner:

Önska något.

Skriv ner det på ett papper.

Bind den runt en gren på önsketrädet.

Be dina vänner att göra detsamma.

Fortsätt önska.

Tills grenarna är täckta med önskemål