Unikt boksläpp i Skövde

Henrik Wig har skrivit den första boken på svenska om shared reading. Just nu pågår ett projekt där han har utbildat över 30 läsledare i Skaraborg. Tisdagen 22 november släpps boken "Litteraturens kraft" på Skövde Stadsbibliotek.

Boksläpp öppet för alla 

Tisdagen den 22 november presenteras boken ”Litteraturens kraft. Erfarenheter av shared reading”. Boksläppet äger rum på Stadsbiblioteket i Skövde Kulturhus där författaren till boken, projekt- och läsledare Henrik Wig, samtalar med bibliotekschef Anna Gullstrand om boken och projektet som startade 2019. Under releasen får besökarna möjlighet att vara med i eller bara lyssna på en shared reading-läsning. Varmt välkommen!

 

Tisdag 22 november kl 13.00-14.00

Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus

Fri entré, ingen föranmälan

Enkel förtäring kommer finnas

 

Henrik tar shared reading från Liverpool till Skövde

Metoden shared reading innebär att en liten grupp deltagare läser högt för varandra – en dikt eller en prosatext - och pratar om vad man läst under ledning av en utbildad läsledare. Boken bygger på erfarenheterna från det pågående läsfrämjandearbetet i Skaraborg. Sedan projektstarten har Henrik utbildat över trettio läsledare i hela Skaraborg, han är själv utbildad i Liverpool, England på The Reader. Boken är den första i sitt slag på svenska.