SKARABORGS GIBCA EXTENDED-VECKA 20-26 september

Samtidskonstscenen i Skaraborg bjuder på allt från internationell samtidskonst i världsklass och storskalig offentlig konst av Pipilotti Rist till outsiderkonst i en wunderkammer, nationsöverskridande konstkollektiv med deltagarbaserade projekt och öppen ateljé för unga, skog och rum med utrymme för experiment, rakt ur myllan-självorganiserat kulturliv, undersökningar i stenbrott, gästande performativa vandringar, gästbostäder med utrymme för socialt engagerad konst, litteratur, dans, slöjd och tvärkulturella yttringar. En brokig och härlig mix av konst, alltid med näsa för vad som är på gång och med en fot i naturen, ett riktigt lantis-Berlin!

GIBCA Extended är ett nätverk öppet för alla samtidskonstaktörer i Västra Götaland. Under Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) skapar de deltagande aktörerna utställningar och program utifrån biennalens tematik.

I och med GIBCA Extended 2021 tog vi medvetet, och efterlängtat, tillfället i akt och samlade oss i ett Skaraborgsnätverk - Samtidskonst Skaraborg. Nu 2023 fortsätter vi resan!

Samtidskonst Skaraborg on Tour

Lördag 30 september kl 10.00-20.30

Som en del av GIBCA Extended arrangeras en buss resa med besök på olika samtidskonstscener i Skaraborg med program ombord. Det kostar inget att åka med.

FULLBOKAT! Det går bra att anmäla sig till reservlistan.

 

 

Se programmet här 

Anmäl dig till reservlistan här

Gibca Extended Skaraborg 2023

Under hösten 2023 fokuserar konstaktörer i Skaraborg på spännande program och utställningar som fördjupar och ger nya perspektiv på biennalens tematik Forms of the surrounding futures.

Se alla evenemang här