Program Samtidskonst Skaraborg on Tour

25 september 2021

10.00-10.30
Konstmuseet i Skövde
Konstmuseet i Skövde arrangerar en visning av aktuella utställningar med utgångspunkt i biennalens tematiska ledord; historiografi, kartografi och förändring. Visningen leds av konstchef Thomas Oldrell.

10.40
Avgång
Resa 30 minuter
Program ombord: Tiny Festival Producers

11.15-12.15
Rizoma Galleri, Falköping
En konstvandring med Falköpings gatukonst och besök på Rizoma Galleri. Vi tar en kopp kaffe tillsammans och tittar på galleriets Suexico-utställning - en utställning om konstnärers berättelser och upplevelser av att resa och de olika förutsättningarna vi har när vi korsar gränser. I samarbete med Board Dripper Urban Art Festival (Mexiko) och med konst från konstnärer i kollektivet Suexico.

12.15
Avgång
Resa 60 minuter
Program ombord: Fruktstund och surprise-föreläsning med konstnären Jonas Liveröd & Luftslottet

13.15-14.20
RUM44 i Mellby
I utställningen Varning för ART presenteras ett flertal verk av olika konstnärer. Marit Lindbergs och Lena Ollmarks Glömda minnens bibliotek. Sorgerna och vålnaden av Christina Tivemark. Jeanette Schäring från Nya Zeeland (video). Anette Sjölander visar måleri och skulptur. Lovisa Ivenholt visar verket It’s just a ride. Här serveras soppa och bröd av Mellbyköket.

14.20
Avgång
Resa 3 minuter

14.25-15.15
Konsthall Mellbyskogen
Mellbyskogen ligger ca 3 minuter från RUM44 (vid Mellby bygdegård). Från bygdegården tar vi oss till Bordet i skogen, i gestaltningen Får jag lov? med Berith Stennabb och Michael Eriksson. Sedan Torna Zeffiro - performance av Johan Suneson, Leif Skoog och Christoffer Modig.

15.15
Avgång
Resa 10 minuter

15.30-16.00
Lidköpings Konsthall
Visning av Jesper Walderstens utställning med utgångspunkt i biennalens tematik. Svärta och humor är utmärkande för Jesper Walderstens konstnärskap. Genom foto, måleri, illustration och text skapar han verk som både får oss att skratta och samtidigt ifrågasätta allt.

16.00
Avgång
Resa 35 minuter
Program ombord: Kaffe och Tiny Festival Producers

16.45-17.30
Kinnekulle Hellekis Säteri
Utställning med Råbäcksgruppen. ”Råbäcksgruppen gräver där vi står och vill verka för ett fritt och mer självorganiserat kulturliv utan mellanhänder i samarbete med folkbildningen. Om kvällen ser vi solen gå ner över Vänern. I sprickan mellan ljus och mörker sänder vi ut våra drömmar och förhoppningar över Sveriges största insjö. Sjöns namn sägs härstamma från fornordiskans Vaenir, förhoppning och vän. Drömmar och förhoppningar som vävs samman med drömmar från tusentals års utsända önskningar om hopp.” Med Åsa Lindqvist, Thomas Kihlberg, Petra Gunnarsson, Monika Manowska, Marika Beutler, Marlene Kangas, Lisa Östh, Mattias Westelius och Tina Frausin.

17.30
Avgång
Resa 5 minuter

17.35-18.15
Kinnekulle Stenbrottet
Africa Coll - Minne av ett hav, Intervention i landskapet (Land art)
Eftersom platserna inte alltid är desamma. Eftersom allt förändras och förvandlas. Eftersom lämningarna ger oss tillbaka en plats som vi inte har något minne av. Jag befinner mig framför det som för miljontals år sedan var ett hav. Landskapet ser jag som evigt och tror det kommer att fortsätta för alltid, det är länken som förenar oss med en värld som inte längre existerar. Jag vill samla tid och rum. Det är en form och en projektion som för oss närmare en avlägsen tystnad för att återskapa denna plats som vår egen.

18.15
Avgång
Resa 30 minuter
Program ombord: Tiny Festival Festival

18.45-20.20
Luftslottet, Ågårdskvarn
Luftslottet initierades 2020 av konstnären Jonas Liveröd och har sin bas på en historisk kvarngård i den västgötska myllan. Liveröd har drivit pop-up museet Den Liverödska Wunderkammaren under ett decennium. Nu har Luftslottet gett den brokiga samlingen en permanent plats i kvarnen och verkar i en tvärkulturell anda runt denna. Här är fokus outsiderkonst, subkulturer, visionära tillstånd och folklore. Här bjuds på presentation av Luftslottet, visning av samlingen i museet och middag!

20.20
Avgång
Resa 40 minuter
Tillbaka i Skövde 21.00 (Skövde Kulturhus/Resecentrum)

 

Ingen kostnad.

Anmäl dig här >