Slideshow imagebild1Slideshow imagebild2

4 mars-8 maj 2021

Två utställare – två vernissager, en White samt vardagliga händelser då och då…

Agneta Göthesson
Utställningen är framflyttad till 2022

Jenny Hallström

Utställningen är framflyttad till 2022

 

RUM44 i Mellby utanför Lidköping är ett rumför alla sorters uttryck och experiment där den kreativa processen och konstnärliga nyfikenheten främjas. RUM44 drivs helt ideellt av konstnären Anette Sjölander och hennes man Per. Under två månader flyttar nu RUM44 in i Konstmuseets lilla galleri med två olika utställningar, programpunkter och en samtalsserie som sätter söndagsfikat i fokus. Först ut är Agneta Göthesson, en konceptbaserad konstnär från Laholm, som tidigare har ställt ut sina plastkollage på RUM44. Nu återkommer hon med nya verk och ännu inte helt formulerade idéer om tingens tillstånd. Därefter kommer Jenny Hallström, ljudkonstnär från Lidköping, som med hjälp av ljudkonsult Maria Bohm gör en utställning om narrativ och om något som världen kanske behöver nu i osäkerhetens tid - ett personligt urval av trygga ljud.

c/o Konstmuseet är ett arbetssätt där inbjudna aktörer, med lokal/regional förankring, flyttar in i museet och utifrån egna tankar och idéer självständigt genomför utställningsverksamhet på museet. Ambitionen är att öppna upp för en bredd i utbudet vi själva inte kan uppnå och samtidigt ge en plattform för vårt lokala/regionala konstliv.

Programpunkter:

RUM44 c/o Konstmuseet – Trekaffe

Söndagar 7 mars- 25 april  kl 15.00-16.00
Anette och Per Sjölander som driver RUM44 bjuder in till en serie samtal varje söndag under utställningen med kaffe, bullar och en inbjuden gäst. Konstnären Greta Bolin har specialtillverkat keramikmuggar till trekaffet på Konstmuseet.  Pga rådande omständigheter sker trekaffet digitalt via Zoom. Delta via denna länk

Medverkande:

7 mars - Lotte Nilsson-Välimaa  
14 mars - Lisa Östh 
21 mars - David Myrvold
28 mars - Marit Lindberg
11 april - Maja Andersson
18 april - Björn Therkelson 
25 april - Berith Stennabb  
(2 maj - Annacarin Öman, OBS sker på RUM44, Mellby)

Mer info om vad som händer när: http://anettesgalleri44.blogspot.com/

RUM44 c/o Konstmuseet -  Historier från livet

Framflyttad till 2022

 

RUM44 c/o Konstmuseet - Rörande/stirring

Lördag 10 april kl 13.00-15.00
Med utgångspunkt i sin utställning i lilla galleriet och med ritualerna kring fikakulturen som fond bjuder ljudkonstnären Jenny Hallström in till ett samtal om trygga ljud där hon, tillsammans med publiken återskapar ett av ljuden från utställningen, den halvdovt genljudande klangen som skapas av en sked som rör en varm dryck i en flintgodsmugg.