Meröppet på Skultorps bibliotek

Nu väntar en ny tid när tillgängligheten ökar dramatiskt och biblioteket på riktigt kan vara för alla. Som första bibliotek i Skövde kommun blir Skultorps bibliotek Meröppet.

Biblioteket har under många år varit öppet med personal på måndag förmiddag och onsdag eftermiddag. I april invigs nu som komplement  till öppettiderna med bibliotekarie Cecilia också det Meröppna biblioteket.
Meröppet innebär att biblioteket kommer att vara tillgängligt dagligen mellan klockan 07 och 21 för de låntagare och besökare som har ett meröppetavtal.

 

Meröppetavtalet innebär bland annat en introduktion till hur biblioteket fungerar under meröppettid och en tagg som öppnar biblioteket – när man önskar använda det. För lån eller återlämning av böcker, läsning av en tidskrift, studier vid en studieplats eller bara en stund i bibliotekets inbjudande miljö är nu biblioteket tillgängligt varje dag under året för de som önskar.

 

Platser tillgängliga för alla åldrar behövs mer än någonsin i dagens samhälle. Biblioteken är en sådan plats. Biblioteken som mötesplats spelar en viktig roll för att bygga gemenskap och sammanhang och för att erbjuda information och kunskap – en förutsättning för en demokrati. I en tid när samhällen och medborgare behöver stärka samverkan och trygga institutioner bjuder vi in till Meröppet bibliotek i Skultorp. Välkommen att bli meröppetlåntagare.

 

Invigning onsdag 13 april kl 11 i närvaro av kulturnämnden.