Moonica Mac

Moonica Mac kommer till Skövde för att beröra

Fösta april kommer Moonica Mac till Skövde Kulturhus. 2019 kom hennes debutalbum ”Stark & Sårbar” och sedan dess har hon skapat sig en alldeles egen plats på den svenska musikscenen. I vår ger hon sig ut på turné och stannar självklart till här i Skövde!

Moonica Macs röst liknas inte sällan vid en modern Monica Zetterlund och hennes musik har beskrivits som en blandning av Lana Del Rey och Cornelis Vreeswijk. Kultur iSkövde fick en interju med henne inför sin konsertkväll på Skövde kulturhus 1 april och hon är taggad på att möte Skaraborgspubliken.

-      Precis i början av mitt genombrott kom en pandemi och sköljde bort alla mina live-drömmar. Nu när jag får chansen igen vill jag ta mig till så många ställen som möjligt och självklart är Skövde med på den listan! Förhoppningsvis vill Skövde ha Moonica Mac lika mycket som Moonica Mac vill ha Skövde. Jag har ingen närmare relation till Skövde eller Skaraborg men jag älskar att komma till nya platser, stora som små. Är väldigt tacksam över att min musik bär med mig till ny mark.

Vem hoppas du se i publiken här i Skövde? 

-      Jag hoppas på att få se en publik som låter känslorna vara med. Både i tårar och skratt. Jag hoppas att publiken går hem med en varm känsla av att vi hade en fin stund tillsammans, att jag lyckats förmedla hur innerligt glad jag är över att de ville dela en kväll med mig i Skövde. Och så hoppas jag att någon ska tänka "den där Macen är inte så tokig ändå, henne vill jag se igen".

Moonica Mac vill göra musik som berör. Hon har en ständig önskan om att musiken ska hitta till någon som på ett eller annat vis behöver den. Att den kan lända med både tröst och hopp!

-      Jag vill att min musik ska nå in på djupet men vem den når spelar mindre roll. Det känns lika fint att unga tjejer lyssnar på mig som att äldre män också låter sig beröras.

Skövde kulturhus brukar kallas för allmänhetens vardagsrum. Förutom musiken, vilken typ av kultur föredrar du att ägna dig åt i ditt vardagsrum?

-      Jag är en urusel TV-tittare så jag skulle säga att det förutom musik är böcker som är med mig i mitt vardagsrum. Det senaste jag läste var Karin Smirnoffs triologi "Jag for ner till bror" men min absoluta favorit alla dar i veckan är Selma Lagerlöfs "Kejsarn Av Portugallien". Den borde alla läsa.

 

Boka din biljett här:

Moonica Mac (vastsverige.com)