Succé för Stadsmuseets sommarutställning!

I den stekande sommarsolen väljer många av Skövdes barnfamiljer och fritidshem att besöka Stadsmuseets sommarutställning LasseMaja och Cirkusmysteriet.

Utställningen bjuder på, förutom en sval utställninghall, kluriga mysterier och många roliga interaktiva moment.
Chiffersnurran bjuder på en riktig utmaning innan de besökande kan komma fram till svaret på gåtan om vem det var som ätit upp alla kakorna?

Vem ringer du för att få hjälp med mysteriet?
Eller hittar du kanske en ledtråd under kuddarna i en av cirkusvagnarna?

En sak är säker! Utställningen är en riktig hit hos de som besökt den! Den bjuder på en utmaning för hela familjen, där man anar tjuven i kulisserna, bland sågspån, cirkustält och popcorn. Har du inte besökt den? Ingen fara! Den finns kvar hos oss på Stadsmuseet till den 20/8.

Självklart är även vår Skaparverkstad och andra utställningar öppna och det går bra att köpa sig en fika i caféet.
Vill man ta med egen fika går detta också bra. Välkomna!

Fakta om utställningen

Utställningen bygger på barnboken "Cirkusmysteriet" av Martin Widmark och Helena Willis. Den handlar om de två barnen Lasse och Maja som har en egen detektivbyrå och hjälper polismästaren i den lilla staden Valleby att lösa olika brott och mysterier.

"LasseMaja och Cirkusmysteriet" är producerad av Tor Svae, scenografi, Roger Josefsson, snickeri samt producent Klara Svae i samarbete med Bonnier/Carlsen, Martin Widmark och Helena Willis.

Utställningen är öppen måndag till fredag kl. 12.00 – 16.00. 

Du hittar mer information om utställningen här!