Två lokala förband klara till årets Kulturhustorget Live!

Den 6 juli är det äntligen dags för årets upplaga av Kulturhustorget Live – en serie om fyra musikkvällar varje torsdag i juli. Förutom fyra folkkära artister inleds kvällarna med ett lokalt förband på scenen. Nu står det klart vilka som kommer vid de två första tillfällena!

Lokal artist 6 juli: Björn Tengman

(Förband till Patrik Isaksson)

Björn Tengman är en låtskrivare och artist som rör sig i gränslandet mellan folk/blues/country. Han har under det senaste decenniet arbetat flitigt med sin musik och har i nuvarande släppt 4 fullängdsplattor och flera singlar. Tillsammans med Björn spelar Marcus Helmner på keys, Henric Froh på trummor och Kim Billström på bas.

Lokal artist 13 juni: Simon Swahnström & Lürsta Sockens Husarer

(Förband till Spohie Zelmani)

Simon Swahnström kommer från slätterna kring Vänerns östra sida och berör med sina omedelbara men fastklamrande texter. Med en stadig fot i den svenska vistraditionen, ett par tår i den amerikanska folkmusiken och med en rejäl dos skit under naglarna har han de senaste åren rest Norden runt med sin musik. Tillsammans med sitt band, Lürsta Sockens Husarer, bjuder han på en helt unik musikupplevelse där kvällen sätter låtlistan. Det är vardagsrock och diskbänkspop när den kryper som närmast.

Nyfiken på mer? Du hittar all information om Kulturhustorget Live här!