sittgrupp på Stöpens bibliotek

Utökade öppettider på Stöpens bibliotek

Antalet låntagare och besökare till biblioteket i Stöpen har ökat och för att kunna möta intresset för boken och biblioteket utökas öppettiderna från och med första februari.

När Stöpenskolans högstadieskola invigdes 1979 öppnades där också ett integrerat folk- och skolbiblioteket. Ett bra exempel på smart samarbete i en kommun. Genom åren har ett antal större renoveringar av skolans lokaler genomförts, senast 2015. Då fick biblioteket också en mer tillgänglig entré och en ljus och fin avdelning för de minsta barnen.

Under 2021 har ytterligare en uppdatering av Stöpens bibliotek skett. Till nya hyllor, ny biblioteksdisk och inredning och möblering med fokus på ökad tillgänglighet.

Låntagare och besökare strömmar till och stora mängder böcker lämnar biblioteket – och kommer tillbaka, lästa och uppskattade enligt bibliotekspersonalen som arbetar mycket aktivt med läsfrämjande.

Dessutom växter Stöpen. Förskolor byggs, barnfamiljer flyttar in och vill ha ett bibliotek på gångavstånd. Därför öppnar nu biblioteket i Stöpen ytterligare en dag i veckan. Från och med tisdagen 1 februari kan man besöka biblioteket på tisdagar klockan 10 till 14 förutom, som tidigare, torsdagar klockan 12 till 18.30.