två ungdomar spelar

Digital fritidsgård på discord!

Är du 13 till 25 år och tycker om att spela med andra? Då kanske fritidsgårdarna i Skövdes nya discordserver är något för dig?

För att möta behovet av att kunna hänga med vänner under pandemin har fritidsgårdarna i Skövde startat en gemensam discordserver.

 Discord är en röst- och textchatt app som är populär bland spelare. Den kan användas för att prata med andra spelare när du spelar tillsammans med andra på samma server, men det går även att prata och chatta med varandra utan att spela.

Den gemensamma discordservern för fritidsgårdarna gör det enklare för ungdomar i Skövde kommun att hitta varandra på distans. De kan även ställa frågor och prata med fritidsledarna via servern.

Fritidsgårdarna planerar även för att skapa evenemang på den digitala fritidsgården som workshops och tävlingar.

Kommunens fritidsledare modererar servern tillsammans med programmerade bottar som automatiskt tar bort otillåtna ord och bilder.

En ny användare kan gå med via webbläsare eller ladda ner programmet. För att ansluta krävs en verifierad e-post till kontot.

För att få hjälp att komma igång kontakta Fritidsgården Nyeport, eller din närmaste fritidsgård. Här hittar du kommunens fritidsgårdar Fritidsgårdarna i Skövde (skovde.se)

Prova redan idag! https://discord.gg/wtvkdmg