Skövde kulturhus

Vaccinationsbevis

Den 1 december infördes restriktioner i samband allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Arrangören kan antingen välja att införa vaccinationsbevis eller avståndsrekommendationer.

Vaccinationsbeviset ska visa att du har vaccinerats med minst två doser vaccin mot sjukdomen covid-19 minst två veckor före sammankomsten eller tillställningen.

Räkna med extra tid för detta när du planerar ditt besök och kom till oss i god tid. Ha gärna din biljett och ditt vaccinationsbevis redo. Både biljetten och vaccinationsbeviset kan vara utskrivna eller finnas digitalt i din mobiltelefon.

Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

E-hälsomyndigheten har listat frågor och svar kring vaccinationsbevis, till exempel vad som gäller för dig som har vaccinerat dig utomlands. Deras frågor och svar hittar du på e-hälsomyndighetens hemida: Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

Observera: I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande.

Om du är fullvaccinerad men ännu inte har ett vaccinationsbevis så finns information om hur du gör på E-hälsomyndighetens webbplats Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss. Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta.

Du som saknar vaccinationsbevis eller specialintyg och är 18 år eller äldre är välkommen att besöka oss efter att restriktionen har hävts.

Vi uppmanar dig som känner sjukdomssymptom att stanna hemma. Kontakta arrangören för frågor om avbokning på grund av sjukdom.

 Har du frågor om något specifikt evenemang? kontakta oss på mailen Arrangemang@skovde.se