Höstfest @SkövdeKulturfabrik

Vi hälsar välkomna till en underbar höstfest på Skövde Kulturfabrik! Den 25–30 oktober kan du komma till Skövde Kulturfabrik och njuta av kultur i alla dess former!

Musikskolans elever bjuder in till hela sex konserter! Det blir en härlig variation av olika musikstilar och en lika härlig blandning av medverkande, för på programmet står allt från solister och mindre ensembler till körer och orkestrar.

Onsdagen den 27 oktober har vi tema Frihet. Du kan lyssna på vår Frihetskonsert, men du kan även kika på vår nya miniutställning som handlar frihet och musik.  

På fredagen blir det kusligt värre! Inte nog med att vi smygstartar vi vårt Halloweenpyssel i Skaparverkstaden, vi bjuder även in till en läskig konsert på kvällen.

Under hela veckan samarbetar vi med Seriefest i Väst. Den 25 oktober är det premiär för vår tillfälliga utställning som handlar om Sveriges seriehistoria. Vi har även nöjet att ha en workshop med serietecknaren Malin Biller, där du får testa att göra dina egna serier!

Några av våra konserter kommer även sändas live på Skövde Kulturfabriks YouTube-kanal, du kan se vilka i programmet.  

Missa inte 100% kamp
I vår tillfälliga utställningshall hittar du 100% kamp. Utställningen handlar om de många rättighetskampernas Sverige. Kamper för rättigheter är en viktig del av Sveriges historia som visar att samhället går att förändra.

Vår basutställning är öppen som vanligt, ta gärna en tur och kika runt!

Du hittar mer information om varje aktivtet nedan!

Vi fyller på med mer information och fler aktivtetet löpande. 

Programmet

Här hittar du programmet för hela höstfesten!

Festen pågår mellan den  25 - 30 oktober och bjuder på massor av roliga evenemang och konserter. 

Läs programmet här!

Sveriges seriehistoria

Sveriges  seriehistoria sträcker sig över århundraden och omfattar allt från enkla skämthistorier till intrikata serieromaner.

Läs mer här!

100 % kamp

I vår tillfälliga utställningshall hittar du 100% kamp. Utställningen handlar om de många rättighetskampernas Sverige. 

Läs mer här!