Bra att veta

Nyhet! Vi blir Kulturskola

Musikskolan håller just nu på att byta namn till Kulturskolan i Skövde. Vi har nämligen fått in flera spännande ämnen på skolan, vilket gör att det passar mycket bättre för oss att vara en Kulturskola. Vad sägs om kurser i musikal, spelprogrammering eller film? Inte illa va! Vi är mycket stolta över detta och kommer att fira detta stort med invigningskalas på Skövde Kulturfabrik lördag 9 september kl. 12-16.  

Väntar du på besked från oss?

Har du inte hört något? Ingen fara! Våra lärare jobbar just nu för högtryck med att förbereda höstens schemaläggning. Vi måste vänta in skolstarten innan vi kan spika vårt schema, detta är för att vår undervisning ligger utanför skoltid. Det flesta av våra elever får en plats vid terminsstarter, men vi jobbar löpande med intag under läsåret och en lärare kommer höra av sig så fort ni har fått en plats. 

Ukulele

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider. När du har lov i grundskolan (höst- jul- sport- påsk- och sommarlov) är du också ledig från Kulturskolan . Om du har studiedagar eller liknande, prata med din lärare om vad som gäller för Kulturskolan de dagarna. När du lärt dig lite mer, får du möjlighet att vara med i någon ensemble eller orkester. Kulturskolan har elevkonserter flera gånger per termin där eleverna får framträda inför publik.

Frånvaro

Det är viktigt att du ringer till oss om du inte kan komma till din lektion. Detta gör du  direkt till din lärare via telefon eller sms.
 

Instrument

På Kulturskolan har du möjlighet att hyra instrument under högst ett år. Undantag görs för en del orkesterinstrument som du får hyra under längre tid. Om inte Kulturskolan har det instrument som du vill börja spela, går det att hyra eller hyrköpa i musikaffärer.

Undrar du något?

Maila till kulturfabriken@skovde.se eller ring 0500-49 83 21.