Musikskolan

På Musikskolan kan du från 3 års ålder uppleva och lära dig om sång, rytm och musik. Utifrån varje elev skapar vi förutsättningar för ett lustfyllt förhållande till och utövande av musikaliska uttryck. 

Vaccinationsbevis införs 1 december

Den 1 december införs nya restriktioner i samband allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer. Covidbevis införs därför på musikskolans offentliga evenemang.

Läs mer om vaccinationspasset.

Anmälan till enskild undervisning

På musikskolan kan du anmäla ditt barn för enskild undervisning från det året att barnet fyller åtta år. Undervisningen sker en gång i veckan och lektionen är 20 minuter lång. Vi har i dagsläget kö till de mest populära instrumenten, som piano och gitarr, medan det är kortare kö till andra instrument.

Vi har löpande intag under året, även om de flesta elever får en plats hos oss vid terminsstarterna.

Hos oss får elever bara spela ett instrument i taget. Däremot går det bra att spela ett instrument och stå i kö till ett annat.

Anmälan till grupper 

De allra flesta av musikskolans olika grupper är fulltecknade för läsåret 21/22. Vi har ett fåtal platser kvar i vissa grupper. Du kan t.ex. söka till Studio 164, vår kurs i musikproduktion och kursen Spela i band, som finns för både nybörjare och erfarna. 

Vi reserverar oss för att vissa grupper kan bli inställda om vi inte får in tillräckligt antal sökande. 

Musikskolans barngrupper 

Det går inte att göra en anmälan till våra barngrupper just nu eftersom alla grupper är fulltecknade. 

Under våren kommer vi öppna anmälan för barngrupper till HT -22. Exakt datum vet vi inte än, så fort vi vet exakt datum publicerar vi det på vår hemsida och våra sociala kanaler. 

Facebook: Skövde Kulturfabrik
Instagram: @skovdekulturfabrik

Att delta i en barngrupp ger inte förtur till enskild undervisning eller andra grupper.

Information till vårdnadshavare angående Covid -19

Samtlig undervisning, orkester- och gruppverksamhet sker i musikskolans lokaler. Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer. Skulle något komma att ändras kommer elever och vårdnadshavare främst informeras av respektive lärare.  

Läs mer på Musikskolans sida om Covid -19.