Kulturkul

Kulturkul är Kultur i Skövdes gratisaktiviteter för barn och unga. Kulturkul är alltid på en lördag, men annars kan det vara lite allt möjligt. Pyssel på kulturfabriken, sagostund på biblioteket eller något helt annat!

Välkomna till vårens Kulturkul 2022!

12 mars klockan 13.00 Biblioteket, Skövde Kulturhus

AB Bageriet med Marita Sonestedt och Mathilda Eklund

En lekfull föreställning om ett bageri, med Mathilda Eklund och Marita Sonestedt. Ålder : 3-6 år , 40 platser, gratis biljetter finns att hämta på Stadsbiblioteket from. den 5/3. Både föräldrar och barn behöver biljetter.
Föreställningen tar 25-30 min. 

19 mars klockan 13.00 Konstmuseet, Skövde Kulturhus

KIDS @Konstmuseet

Under KIDS @ Konstmuseet ligger fokus på barn och ungas upplevelse av konsten i museet. Vi möts i Konstmuseet för att skapa tillsammans, få veta mer om konstverken och upptäcka nya världar med vår duktiga museipersonal. 

26 mars klockan 13.00 Biblioteket, Skövde Kulturhus

Klockpojken med Sagofén Isadora 

En barnteaterföreställning av och med Josefina Karlsson Vergara.
När Isadora var ett barn brukade hon smyga på en pojke. Hon kallade honom för Klockpojken. Det var en magisk pojke som kunde trolla. Isadoras pappa trodde inte att pojken fanns på riktigt. Men så en dag får Klockpojken syn på Isadora...
För barn 3-5 år. Gratis biljett. Både barn och vuxna behöver biljetter. 50 platser.
Biljetter finns på Stadsbiblioteket att hämta from. 19/3. 30 min. 

2 april klockan 13.00 - 16.00, Skövde Kulturfabrik

Pärlplattor med fotbollstema 

Vi bygger olika pärlplattor med fotbollstema i Skaparverkstan på Skövde Kulturfabrik. Material och beskrivningar finns på plats. Du får självklart ta med dig dina skapelser hem!
Läs mer om Pärlplattor med fotbollstema 

9 april klockan  Skövde Kulturhus

Familjedag på kulturhuset

Familjedag på Kulturhuset
Lördagen den 9/4 fyller vi huset med massa kulturkuliga aktiviteter!
Ansiktsmålning, påsk-pyssel och mängder av aktiviteter i hela huset.

Filmvisning på Biograf Odeon, Sagostund och musikstund på Biblioteket, teaterföreställning på Stadsteatern och KIDS@konstmuseet. Och självklart serveras pannkakor dagen till ära! En dag du inte vill missa! 

HELA PROGRAMMET HÄR

23 april  på Odeon, Skövde Kulturhus klockan 14.00

Klas Klättermus 

Skövde filmstudio och Skövde filmfestival bjuder på filmvisning på Odeon som Kulturkul 23 april. Filmen är 1 timma och 14 min och gratis! I samband med filmen erbjuds barnen ansiktsmålning med figurerna från filmen. Först till kvar gäller!


30 april  Konstmuseet, Skövde Kulturhus klockan 13.00

KIDS @Konstmuseet

Under KIDS @ Konstmuseet ligger fokus på barn och ungas upplevelse av konsten i museet. Denna vecka fokuserar KIDS på den nyöppnade Anna Sjödahl-utställningen!

Alla åldrar. Ingen föranmälan, fri entré.

7 maj Skövde Kulturfabrik klockan 13.00 - 16.00

Pyssel i Kulturfabriken

Vi pysslar blommor i Kulturfabrikens skaparverkstad, alla åldrar. Ingen föranmälan och fri entré.

13 maj, Kyrkparken, Skövde.  Klockan 10.00 och 15.00 

Blommornas Vals

En tidsenlig och glad färd med dansakrobatiska blommor från Big Winds rabatter. Tillsammans med DJ Klorofyll och Super Kirskål intar de dekorativa och egoistiska blommorna spelplanen. En vacker och anarkistisk samling plantor i fräck framfart genom parker och scener. En musikalisk blomstafett som tycks vägra stanna. De egensinniga blommorna gör allting, men lovar ingenting – förutom underhållning och fantasi att inspireras av. 

11 juni, Skövde Kulturfabrik. Klockan 13.00 och 14.30 

Konsert med lärarbandet

Kom och lyssna på musikskolans lärarband! Det blir svängig underhållning som passar för barn mellan noll och nio år. Det blir två konserter, en kl. 13.00 och en kl. 14.30. Konserterna kostar ingenting, och det krävs ingen föranmälan.