Konstmuseet

Öppettider

Tillfälligt stängt pga Covid-19.  Läs mer här

Ordinarie öppettider
Tisdag-onsdag kl 12-18
Torsdag kl 12-19
Fredag-söndag kl 12-16

Fri entré

Kontakt

Utställningar

Konstmuseet gör runt sju tillfälliga utställningar varje år med allt från internationell samtidskonst till konsthistoriska exposéer med verk från samlingen. Dessutom finns en basutställning med verk ur samlingen där fokus ligger på svenskt 1900-tal till idag. De tillfälliga utställningarna i Stora galleriet utgår från Konstmuseets normkritiska uppdrag. I Lilla galleriet visar vi ett varierat utbud där det lokala konstlivet och mer samtida uttryck ges plats och i Konstmuseet fokus gör vi djupdykningar i vår egen samling.

Läs mer

Besöka museet

Vi på Konstmuseet i Skövde vill vara en öppen plats och erbjuda våra besökare olika vägar till en spännande konstupplevelse. Vi arbetar aktivt för att alla ska känna sig hemma.

Läs mer

Konstsamling

Konstmuseet i Skövde har en unik konstsamling. Donationerna med konst av Anna Sjödahl, Elli Hemberg och Christine Waller, samt depositionen Ester Henning utgör två tredjedelar av samlingen. I den nya basutställningen lyfter museet fram dessa samlingar, som tillsammans spänner över större delen av 1900-talet. Tre intressanta och individuella konstnärskap som kan berätta om förra seklets konst, normer och samhälle i Sverige.

Läs mer

Kvinnans sak

Konstmuseet i Skövde gör kvinnohistoria tillgänglig för framtiden! Tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska och ett flertal museer deltar Konstmuseet i den digitala utställningen Kvinnans Sak.

Konstmuseet i Skövde är som första institution utanför Stockholmsområdet nybliven medlem i Stockholms Kvinnohistoriska – mycket tack vare vår unika konstsamling. 

Läs mer

Evenemang i Skövde Kulturhus

Se fler evenemang