Månadens museibesökare

Filip Rapp, musiker och kommunikatör på Rapp Fastigheter, som brinner för konst, kultur och stadsutveckling, gärna i kombination, är Månadens museibesökare augusti 2022.

Vi bjöd in Filip, som precis kommit tillbaka till jobbet efter semestern, till Konstmuseet en regnig onsdag i augusti.  Han hade svårt att bara välja ett favoritverk så det fick bli tre! 

Favoritverk

"Mitt favoritverk på Konstmuseet i Skövde är Lars Lerins akvarellmålning ”Uthus, frost” från 2008. Jag är så otroligt imponerad av att akvarellteknikens hantverk kommer fram på ett sånt fascinerande sätt i det här verket, man kan på riktigt känna imperfektionen i akvarellpapperet, akvarelltekniken och motivet samtidigt som man får en stark estetisk upplevelse."

Stor beundran

"Jag känner en stor beundran för Maria Miesenbergers konstnärskap. I det här verket på Konstmuseet i Skövde ”Utan titel, (Herrarna i Hagen)” från 1993 ur fotoserien Sverige/Schweden, känner jag hur starkt det fotografiska uttryckt är. Fast det är tre skuggfigurer som avbildas i verket så får jag en stark känsla av att jag skulle vilja sätt mig bredvid de tre personerna och lyssna på vad de samtalar om."

Häftigt uttryck

"Carolina Falkholts, graffitimålning ”Utan titel” från 2013 i blandteknik på Konstmuseets i Skövde tycker jag är ett häftigt samtida konstverk som visar på konstens otroliga bredd och uttrycksmöjligheter. Hennes konst provocerar och väcker debatt om hur konst kan se ut, vilken plats konsten har i det offentliga rummet och var gränserna för den går. Ett riktigt häftigt konstverk på Konstmuseet i Skövde!"

På vår instagram @Konstmuseet kan du höra Filip berätta om sina tankar kring Lars Lerins målning. 


Månadens museibesökare är en serie där vi på Konstmuseet i Skövde vill lyfta fram lokala personer som brinner för konst och kultur, genom att bjuda in dem till oss för ett samtal om konsten, där de får välja sitt favoritkonstverk i museet.