Personal Folk Studies

Konstnären Anna Tereshkina från St Petersburg gästar Skövde under hösten! Vill du delta i hennes konstprojekt Personal Folk Studies?

Konstnären Anna Tereshkina från St Petersburg gästar Skövde under sex veckor i augusti-september. AiR Skövde är ett gästateljéprogram för internationella konstnärer, grundat 2014. Under vistelsen får konstnärerna möjlighet att arbeta tillsammans med lokalsamhället på olika vis. Residensprogrammet öppnar upp för konstnärliga praktiker utanför museets fyra väggar där dialog och möten ligger i fokus.

”Jag vill bjuda in dig att delta i min undersökning om ljud / musikkultur genom personlig erfarenhet. Den riktar sig till personer med vitt skilda intressen och kunskapsnivå inom området. Vi kommer att samtala om låtar och ljud som berör dig och de minnen de framkallar. Kanske sjunger vi, om du vill. Eller bara pratar om sången som tradition, som terapi, som en metod att kommunicera med.

Det engelska begreppet Folk används inte här för att benämna en specifik musikgenre, utan i betydelsen ägandeskap. Jag ser det såhär: varje låt / musik / ljud kan bli folk, knyta an till människan, dess minne och bakgrund och kan hjälpa till att utveckla kontakter mellan människor. Personal Folk – det är ditt personliga nät av relationer till väldigt olika saker baserade på dina akustiska upplevelser.

Vad kommer jag använda materialet till? Jag skulle vilja spela in ljud och använda det till att ge ut en podcast-serie som publiceras på Konstmuseet i Skövdes Soundcloud. Jag vill även skissa bilder som mina personliga intryck av våra samtal.

Det kommer att ske 6 möten kring olika ämnen, ett nytt varje vecka. Samtalen sker på engelska.

24 augusti, 19:00 - 20:30 - The holes leading to childhood 

31 augusti, 19:00 - 20:30 - Cringe and shame sound experience

7 september, 19:00 - 20:30 - Road, moving and migration 

10 september, 19:00 - 20:30  - Feast and drinking songs

14 september, 19:00 - 20:30 - Work sounds, songs connected to labour

17 september, 19:00 - 20:30 Sleeping, dreaming, forms of silence

Mer om AiRS här