Kultur i Stenum c/o Konstmuseet

22 februari-5 maj 2024 Konstmuseet, Skövde Kulturhus

Det finns en stark önskan om att mötas, skapa tillsammans och bjuda in till olika former av genuina samtal. Hur möts vi? När möts vi? Under två månader flyttar nu Kultur i Stenum in sin verksamhet på Konstmuseet i Skövde, för att undersöka om vi kan mötas och på vilka sätt vi kan göra det. Utställningsperioden är uppdelad i två delar.

Den första delen, 22 feb – 31 mars, kretsar kring vila, gemensamt skapande och den engelska konstnären Rachel Bunce upplevelser av i naturen kring Stenum och Hornborgasjön och den film hon gjorde under ett residens i Kultur i Stenum i april förra året.

Den andra delen, 1 april till 5 maj, kretsar kring hälsa och resiliens genom kropp, rörelse och aktivitet. Först ut är Anette Sjölander, Kultur i Stenums inbjudna residenskonstnär 1–8 april, som boar in sig i utställningsrummet i sin process med arbetsnamnet Sova. Därefter inleds ett samarbete med duon Dance Remainings, som arbetar med performance såväl som tvärkonstnärliga communityskapande workshops med fokus på dans och rörelse i olika former - och på olika platser i och utanför utställningsrummet. Håll utkik!

Kultur i Stenum, i den lilla byn Stenum, är en mötesplats för delande av kulturella erfarenheter, samskapande processer, återhämtning och vila initierat av konstnären Berith Stennabb.