Nothing Happened here Today

17 oktober 2024-16 mars 2025 i Stora Galleriet på Konstmuseet, Skövde Kulturhus

Vad gör det med ett folk att leva med vetskapen att det närsomhelst kan bli krig? I Taiwan, Asiens mest demokratiska land, lever folket under ett ständigt hot från Kina, den stora grannen i väst som anser att Taiwan tillhör dem. En situation som påminner starkt om Ukrainas innan Ryssland gick till anfall. I utställningen Nothing Happened here Today tar vi tempen på den taiwanesiska konstscenen och visar verk av nio konstnärer vars konst på olika sätt utforskar olika aspekter av osäkerhet, instabilitet och oro, men även styrka och handlingskraft. Ämnen som både är specifika för Taiwan, men samtidigt allmängiltiga och universella. I Utställningen får vi bland annat träffa tre taiwanesiska andliga ledare och en psykolog och höra deras tankar om livet efter döden, sorg och sorgearbete. Vidare får vi genom en Volvofantasts ögon möta Taiwanesisk streetracingkultur, vi träffar radikalfeminister och queeraktivister och vi får se den urbana expansionens baksida. Dessutom kommer vi rent fysiskt i rummet också få möjlighet att uppleva hur det är att vara någon annan.

Medverkande konstnärer: Ting-Ting Cheng, Shake, Zito Tseng, Chaong Wen Ting, Chang-Ching Su, Tzu Tung Lee, Pin-Hsuan Chiang, Wang Cheng Hsiang och Lin Yan Xiang

Utställningen är gjord i samarbete med Yulia Kosterieva och Yuri Kruchak från ukrainska konstnärskollektivet Open Place.