Slideshow image bild1Slideshow image bild2

RUM44 c/o Konstmuseet

Rum 44 c/o Konstmuseet

13 jan-13 feb Agneta Göthesson – Plastic Operation

17 feb-13 mars Jenny Hallström – Upplevd trygghet 

RUM44 i Mellby utanför Lidköping är ett rum för alla sorters uttryck och experiment där den kreativa processen och konstnärliga nyfikenheten främjas. RUM44 drivs helt ideellt av konstnären Anette Sjölander och hennes man Per. Under två månader flyttar nu RUM44 in i Konstmuseets lilla galleri med två olika utställningar och programpunkter.

Först ut är Agneta Göthesson, en konceptbaserad konstnär från Laholm, som tidigare har ställt ut sina objekt på RUM44. Nu återkommer hon med en platsspecifik installation samt objekt skapade av plastpåsar som en kommentar till plastens erövring av vår planet.

Därefter kommer Jenny Hallström, konstnär från Lidköping, som gör en utställning om narrativ och om något som världen kanske behöver nu i osäkerhetens tid - ett personligt urval av trygga ljud.

 

Nya restriktioner på Konstmuseet

Från den 12 januari 2022 införs nya restriktioner från folkhälsomyndigheten som påverkar verksamheten på Konstmuseet. Besök till museet och dess utställningar är begränsat med 100 besökare till samlingarna och 30 besökare till Stora Galleriet samtidigt. Däremot så gäller särskilda regler vid sammankomster till programpunkter och arrangemang där Konstmuseet här informerar om hur de specifika lösningarna blir för varje enskilt tillfälle fram till mitten av februari.

13 januari kl 16-19
Öppning av utställning RUM44 c/o Konstmuseet, Agneta Göthesson - Plastic Operation i Lilla Galleriet
Då utställningen sker i ett av museets minsta rum kommer endast 4 personer tillåtas se utställningen samtidigt. En kö etableras i museet under öppningsdagen. Konstnärerna finns på plats för samtal utanför utställningsrummet.

3 februari 18-19.30
Föreläsning och Performance med Johanna st. Michaels
Programpunkten har begränsat antal platser. Konstmuseet kommer åberopa ”först till kvarn” principen. Kom i god tid.

12 februari kl 14-15
Historien om livet - Performance med Agneta Göthesson och Morgan Schagerberg 
Programpunkten har begränsat antal platser. Konstmuseet kommer åberopa ”först till kvarn” principen. Kom i god tid.

Vi hoppas på överseende med de förändringar i museets verksamhet. Rådande restriktioner gäller tills vidare och ändras utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer

 

Programpunkter

Performance: Historien om livet

Lördag 12 februari kl 14.00-15.00

I samband med utställningen sker en performance med Agneta Göthesson och Morgan Schagerberg, om vänner, släkt, tillfälliga och långvariga möten genom åren. Genom konstnärerna  kommer brev med berättelser om öden, händelser och upplevelser, från världens alla fyra hörn och det vardagliga pågående livet.

Torsdag @ Konstmuseet: Vernissage

Torsdag 17 februari kl 18.00-20.00

Vernissage för Jenny Hallströms utställning Upplevd trygghet. Jenny Hallström, ljudkonstnär från Lidköping gör en utställning om narrativ och om något som världen kanske behöver nu i osäkerhetens tid - ett personligt urval av trygga ljud.

Workshop: Rörande/Stirring

Lördag 12 mars kl 14.00-15.00

Workshopen Rörande/Stirring tar sin utgångspunkt i Jenny Hallströms utställning i lilla galleriet. Med ritualerna kring fikakulturen som fond bjuder hon in till ett samtal om trygga ljud där hon, tillsammans med publiken återskapar ett av ljuden från utställningen, den halvdovt genljudande klangen som skapas av en sked som rör en varm dryck i en flintgodsmugg.

RUM44 c/o Konstmuseet – Trekaffe

Förra året bjöd Anette in några konstnärer till samtal via zoom, dessa filmades och några av filmerna finns att se via länk på Anettes blogg och även i utställningen i Lilla Galleriet vid några tillfällen. Medverkande konstnärer som var med i Trekaffet förra året: Lotte Nilsson-Välimaa, Lisa Östh, David Myrvold, Marit Lindberg, Maja Andersson, Björn Therkelson, Berith Stennabb och Annacarin Öman.