Program bussresa

Samtidskonst Skaraborg on Tour Lördag 30 september kl 10.00-20.30

10.00-10.35: Rizoma c/o Konstmuseet

Rizoma är ett konstnärsdrivet galleri och kreativ mötesplats i Falköping som under två månader flyttar in sin verksamhet hos Konstmuseet i Skövde. Hör de berätta om hur de arrangerar utställningar, workshops, events och street art festivaler där människor får chans att mötas och inspireras av varandra genom olika former av kreativitet.
 
10.35
Avgång
Resa 29 minuter
Program ombord: Introducerande performance av konstnären Hanna Monola
 
11.05 – 12.45: Kultur i Stenum
Hos Kultur i Stenum / Folkskolan i Stenum möter vi fyra konstnärer som gestaltar "i levande minne" genom performance, installation och film. Vi får ta del av kortfilmen Liminality av Mandy Bernard (Alaska), installation av Sigrid Wallskog (Skövde/Mariestad), performance av Sebastian Ruiz Bartilson (Göteborg) och installation/performance av Berith Stennabb (Stenum). Här serveras lunch. Kultur i Stenum i samarbete med NBV.
 
12.45
Avgång
Resa 35 minuter
Program ombord: Interaktivt performance av Hanna Monola
 
13.20-13.50: Lidköpings Konsthall
Visning av Maria Nordins utställning på Lidköping Konsthall med utgångspunkt i biennalens tematik.
 
13.50
Avgång
Resa 12 minuter
Program ombord: Interaktivt performance av Hanna Monola
 
14.05 -15.35: RUM44
En gång för länge sedan i framtiden... Välkommen till RUM44, som är en frizon för alla sorters uttryck och experiment, där konstnären Anette Sjölander och bonden Per bor och verkar. De har i år bjudit in sju konstnärer att inta gården. I flisförrådet har Tony Topp (Vänersnäs) vikit nutiden till historien och framtiden till nuet. Peter Ojstersek (Göteborg) har landat med sitt rymdskepp i den stora maskinhallen bland traktorerna. Maja Andersson (Stockholm) undersöker med hela sin kropp var hon befinner sig, i nuet eller framtiden? I Galleriet finner vi Claes Levander (Stockholm). Hans framtidsdrömmar gick i bitar, men i den mosaiken såg han så småningom helt nya helheter. I Tyska rummet håller Jeanette Schäring (Borås) förbindelser med levande världen och andra arter. Någonstans på gården öppnar grannen Annacarin Öman sitt Kafé Lycka där du får nöja dig med den kaka du får. För säkerhets skull serveras även fika i Pers Bodega.
 
15.35
Avgång
Resa 31 minuter
Program ombord: Videobaserat performance av Hanna Monola
 
16.05 - 16.45: LAC/ No Hay
GRUB. Martin Jonsson Tibblin och Lovisa Ivenholt har arbetat med temat nostalgi - apokalyps. Installationens skulpturer är sammansatta av valda föremål och rötter och materialiserar idén om att överföring av människans själ till träden startar en metamorfos (objektens titel är Porträtt över minnen av Ångest). Vi kliver in i glappet mellan minne, fantasi och verklighet.
 
16.45
Avgång
Resa 1 h 10 minuter
Program ombord: Interaktivt performance av Hanna Monola
 
17.55 – 19.40: Tidandalens Konsthall
Under GIBCA Extended 2023 uppstår Tidandalens konsthall, ett kulturprojekt längs ån Tidan. Här skapas ett öppet rum för kreativitet, möten och samverkan där vi undersöker vad kultur kan göra för förståelsen och förändringen av en plats. Under kvällen, i samband med Kultur & Skördefesten i Mariestad, möts vi av ett fullskaletest av en möjlig framtid - K48H, ett tillfälligt kulturhus under två dygn. På biennalens tema Forms of the surrounding futures avlöser kulturupplevelser varandra med bl a performance, installationer, musik, Konstmuseet i Skövde on tour, spoken word, dans samt foto-, bild- och videokonst. Här kommer ni att kunna äta falafel från Kärlek på tallrik och stenugnsbakad pizza från Lago e Collina i pop-up konsthallens restaurang. Tidandalens konsthall i samarbete med Medborgarskolan Väst, Dacapo Mariestad, Göteborgs Universitet samt Untold Garden och Skövde Högskola.
 
19.40
Avgång
Resa 40 minuter
Program ombord: Performativ läsning av Hanna Monola
 
20.30: Tillbaka i Skövde (Skövde Kulturhus/Resecentrum)

 
Program ombord i samarbete 13Festivalen.
Performance av Hanna Monola.
 
Med reservation för eventuella ändringar.

 

Anmäl dig här >