Konstlotteriet: Några vinnare och deras vinster

Eva och Kjell Kaminsky drogs som nummer 10 i konstlotteriet 2018. Ganska stor chans alltså att få en av sina favoriter.

– Vi tänkte först på ett annat verk, men valde till sist tavlan ”Resan 1” av Karin Broos. Vi blev förtjusta i den, tyckte den var annorlunda, berättar Kjell Kaminsky.

– Vi har en del mera traditionella verk på våra väggar, men tyckte denna var spännande och modernare.

Nu hänger bilden, som är ett gicléetryck efter en oljemålning av den uppmärksammade Karin Broos, på hedersplatsen i vardagsrummet.

Inga Carlsson vann i konstlotteriet redan första året som medlem!

– Jag hade först fastnat för ett annat verk, men när jag gick till galleriet och tittade en andra gång, så ändrade jag mig.

Inga Carlsson valde i stället skulpturen ”Leo” av Tony Abrahamsson.

– Jag är väldigt nöjd med min vinst, som jag tycker mycket om. Den står väl synlig här hemma.

 

 Britt Nilsson har varit medlem i ganska många år men hade aldrig tidigare vunnit när hon 2018 vann och stod som nionde på tur att välja. Hon valde Barbro Christofferssons målning ”And i vassen”.

– Jag hade flera alternativ, men var ganska säker på att jag ville ha just den här tavlan. Jag tyckte om vattnet och fågeln och dungen i bakgrunden.

Nu hänger målningen i vardagsrummet och Britt kan glädja sig åt den varje dag.

 

Eric Hellgren och Margareta Leonardsson är glada över sin litografi ”Fågeln” av Eva Zetterwall.

– Den hänger på vår ”skaraborgsvägg” i vardagsrummet tillsammans med bland andra Lars Johansson och Jörgen Fogelquist, berättar Erik.

Han har varit medlem länge, sedan slutet på 70-talet, när han flyttade till Skövde för att börja arbeta på Radio Skaraborg.

Paret har varit tursamma i utlottningen flera gånger. Bland annat har de vunnit en målning av Torbjörn Nolkrantz och glas av Eva Ullberg.

 

Freddie Johansson hör till konstföreningens mest tursamma medlemmar. Han har vunnit fyra gånger, eller är det fem, säger han och räknar efter att han varit medlem i runt 40 år.

På bilden syns han tillsammans med akvarellen ”Flytande blå III” av Annika Eichhorn.

– Jag är förtjust i hennes sätt att måla, hon har en personlig stil. Jag hade sett hennes verk tidigare på någon utställning, så det var ett lätt val.

Allra mest förtjust är Freddie ändå i Martin Stenbergs gouache ”Pianot”, som han vann som nummer två att välja.

– Det är en fantastisk tavla, ett intrikat motiv, där man alltid upptäcker nya saker. Den hänger på framträdande plats i hemmet.

 

 

Text: Ann Wiking