Undrien

U N D R I E N finns överallt eller ingenstans. Kommer jag till U N D R I E N så snart jag har något att undra över? En utställning om ord, bokstäver och fantasi av konstnären Magnus Lönn.

Får jag hitta på alldeles egna ord? Är min ordstad lika viktig som min bostad? Kan jag bli ordsynlig med de ord som jag själv finner? Nyfiken är jag men hur blir jag nufiken? Finns det någon som vet vad en stundägare är?

Utställningen U N D R I E N kretsar kring språkliga lekar och ordens kraft att förvandla. Det kan vara en liten förskjutning, en felande länk, en oväntad bokstav i ett bekant ord som ger tankarna ny fart och riktning. Utställningen söker efter fantasins och språkets möjligheter att omskapa. Kan jag hitta till mina egna ord bakom vardagens nötta klyschor? Kan jag genom att ”bråkstava” ta mej bortom språkets klichéer? 

Kanske är orden våra bästa fantastikredskap. I sällskap med dem kan vi röra oss fritt genom det avlånga landskap som löper genom hela U N D R I E N och heter ”Trottoarien ”. Där finns otaliga fynd av högt och lågt som manar till lust att ge namn och att bestämma vad det är eller kommer ifrån. Vad är detta? Var har det suttit? Kan jag ha det till något. Är det början till något jag vill hitta på? Har det ett namn? Har det kanske en historia?

U N D R I E N är en utställning av konstnären Magnus Lönn. Den riktar sig framförallt till barn i bokstavsåldern men kan egentligen ses av alla åldrar. Inriktningen är vald för att stimulera barns språkliga utveckling.

 Vill du veta mer om konstnären och hans tankar kring orden och språket, då kan du läsa vår intervju med honom; Magnus Lönn - president av Undrien.

Eller varför inte kika på vår utställningsfilm! 

 

 Visas 12/9 – 21/11