Sommaraktiviteter för hela familjen

I sommar erbjuder Kultur i Skövde en rad spännande aktiviteter för hela familjen. Här hittar du ett axplock av allt kul som händer!

Utställning: Elvis lever

Elvis Presley var idolen som kom att definiera en hel generation. En del, som Stig Carlsson från Skövde, har förblivit "The King of Rock and Roll" trogna genom hela livet. I sommar har du chansen att uppleva en Elvis-samling utöver det vanliga!

Utställningen visas 15 maj-9 augusti

Plats: Stadsmuseet, Skövde Kulturfabrik, Rådmansgatan 28, Skövde 
Övrigt: Ingen föranmälan, fri entré!
Öppettider 10 juni-26 augusti: Mån-fre: 12.00-16.00


Kulturhustorget Live

I sommar kommer Kulturhustorget Live tillbaka! Under tre torsdagar i juli vankas familjeföreställning med Arne Alligator och Mamma Mu, personliga stämmor från kultbandet Franska Trion och välkända hits från Petra Marklund. Det här vill ni inte missa!

11 juli: Barnkalasfestivalen med Arne Alligator och Mamma Mu
18 juli: Franska Trion
25 juli: Petra Marklund

Läs mer >>


Sommarboken 2024: Vänner och hemligheter

Är du mellan 8-12 år, gillar att prata och tipsa om böcker, träffa kompisar och fika? Då är du varmt välkommen att delta på Sommarboken-träffarna!

Träffarna är en blandning av pyssel, utomhuslekar, tipspomenad och boktips. Fika ingår. Som deltagare får man årets snygga Sommarboken-påse som innehåller kluringhäfte och ett rit-/skrivhäfte. Det är alltid gratis och du behöver inte anmäla dig – det är bara att dyka upp!

Program

Tisdag 18 juni 14.00-15.00 Värsås bibliotek

Onsdag 19 juni 13.00-14.00 Tidans bibliotek

Måndag 24 juni 15.00-16.00 Bolougnerparken

Torsdag 19 juni 13.00-14.00 Södra Ryds bibliotek
Samling vid idrottsplatsen/konstgräsplanen

Mån-fre 24 juni - 24 juli 13:00-15:00 Södra Ryds bibliotek
Samling vid idrottsplatsen/konstgräsplanen


KIDS@Konstmuseet: Masked Art Carnival

Välkomna alla unga konstnärer! Kom till Konstmuseet och utforska konstsamlingen på ett nytt sätt. Tillsammans kommer vi att bli konstverk under en kort stund. Vi kommer att titta på konst, göra masker och göra en procession (promenad) genom samlingen. Genom att använda konstsamlingen som inspiration till våra masker kommer de att berätta historier om oss och konsten, och genom processionen kan vi agera ut vår kärlek till konsten. Häng med och låt oss omvandla vår relation till konsten!

Datum: Torsdag 11 juli
Tid: 13.00-14.00
Plats: Konstmuseet, Skövde Kulturhus
Fri entré!