Programverksamhet

Mångsidiga måndagar

Stadsbiblioteket samlar de vuxenprogram som erbjuds under rubriken Mångsidiga Måndagar. Det är ett blandat utbud av författarbesök, föreläsningar, bildspelsvisningar, handarbetscafé och så vidare, som i många fall arrangeras tillsammans med lokala studieförbund, föreningar eller Västra Götalandsregionen.

Mångsidiga Måndagar hålls alltid på måndagar kl 18.00 - ca 19.00 och har alltid fri entré, ingen förbokning.

Förslag på innehåll i kommande samlingar kan lämnas i bibliotekets disk eller på e-post
stadsbiblioteket@skovde.se 

Se kommande mångsidiga måndagar

  Nyfiken På

  I Södra Ryds bibliotek ordnas föreläsningar ett par onsdagar varje termin under rubriken Nyfiken på…

  Oftast handlar det om olika länder runt om i världen, och det är personer boende i närområdet som berättar, bjuder på smakprov på mat etc.

  Kontakta biblioteket vid frågor!

  Se kommande Nyfiken på
  En jordglob
  kaffe kopp, bok och glasögon. längre bak finns 3 personer som håller i papper och pratar

  Shared reading

  Ett nytt sätt att läsa tillsammans i grupp, enligt en metod utarbetad i England, tillämpas på flera av biblioteken runt om i Skövde. Grupperna leds av särskilt utbildad personal från Biblioteken i Skövde. Du kommer utan förberedelser och läser en kort dikt eller delar av ett prosastycke och delar tankar och associationer runt texten. Ingen förkunskap behövs.

  Kontakta ditt bibliotek så får du veta mer om aktuella grupper, tider och platser.

  Värsås

  Tillsammans med kulturföreningen Bibliotekets vänner och andra lokala samarbetspartners ordnar biblioteket aktiviteter såsom frukost med författarbesök, växtbytardag mm.

  Håll utkik i evenemangskalendern på hemsidan Kulturiskovde.se, i Kultur i Skövdes programbroschyr och på affischer på biblioteken.

  en blomma, i bakgrunden finns några som håller i mikrofon och pratar
  en ung man hjälper en äldre kvinna med teknik

  Digitalt fix

  Första torsdagen i varje månad utom juli finns kommunens ”digitala fixare” på plats på Stadsbiblioteket kl 14.00-16.00.

  Där finns möjlighet att få hjälp med frågor om den egna mobiltelefonen, surfplattan, laptopen eller om olika appar och program. Drop in för alla, ingen föranmälan.

  Övrigt

  Arkitekt Hans Erland Heineman hade en vision om att Stadsbiblioteket på Skövde Kulturhus skulle bli Skövdebornas gemensamma vardagsrum dit alla kan komma, mötas och trivas.

  Biblioteken strävar efter att ordna en tilltalande verksamhet för så många som möjligt, och har också möjlighet att hjälpa till med vissa arrangemang utanför det egna programmet;
  ett exempel är boksläpp då lokala författare gärna vill möta sin publik här.

  Biblioteket har dock fasta öppettider, arrangemangen skall vara för allmänheten och det förutsätts att alla besökare visar hänsyn till varandra vid vistelse i lokalen.  

  en bok som är öppen
  barnföreställning - folksamling