Kulturhustorget Live 2024

I sommar kommer Kulturhustorget Live tillbaka! Under tre torsdagar i juli vankas familjeföreställning med Arne Alligator och Mamma Mu, personliga stämmor från kultbandet Franska Trion och välkända hits från Petra Marklund.

11 juli - Barnkalasfestivalen med Arne Alligator och Mamma Mu

Den 11 juli inleder vi festligheterna med Barnkalasfestivalen, en unik kombination av barnkalas och festival där besökarna bjuds in till en förtrollande värld tillsammans med några av våra mest älskade barnkaraktärer. Mamma Mu och Kråkan, tillsammans med Arne Alligator, bjuder på sånger och dansnummer som garanterat får både stora och små att sjunga med. Förutom detta väntas även godisregn och meet and greet med karaktärerna.

Datum: Torsdag 11 juli
Tid: 15.00
Fri entré!


18 juli - Franska Trion

Franska Trion, ett band som kultförklarats och sakta men säkert vunnit över en allt större publik, tar över scenen den 18 juli. Deras musik är en unik upplevelse som sträcker sig från det våldsamma och aggressiva till de mjukaste viskningar, vilket skapar en intensiv närvaro som inte liknar något annat. Med låttexter som berättar om livets alla nyanser utlovas en kväll fylld av musikaliskt äventyr och drabbande framträdanden.

Förband: Moa Blücher & Martin Forsmoo

Moa Blücher och Martin Forsmoo, båda från helt olika musikaliska bakgrunder, fann snabbt varandra i sin gemensamma förkärlek för för roots- och countrygenrerna. Tillsammans bjuder de på en smakfull blandning av sina favoritlåtar från både country- och bluesvärlden, kryddat med egenskrivet material.

Med dessa två på scenen upplever man en musikalisk fyllighet som sträcker sig långt bortom vad man förväntar sig från ett duoformat.

Datum: Torsdag 18 juli
Tid: Förband kl. 19.00, kvällens artist kl. 20.00
Fri entré!


25 juli - Petra Marklund

Under sommarens sista kväll välkomnar vi en av Sveriges mest folkkära artister, Petra Marklund. Från sina tolkningar i "Så Mycket Bättre" till sina egna hits har Petra erövrat svenska hjärtan med sin musikaliska mångsidighet och karismatiska scenpersonlighet. Med en repertoar som smälter samman det bästa av pop och svenska melodier lovar hennes framträdande på Kulturhustorget att bli en kväll att minnas. Det här vill ni inte missa!

Förband: Oskar & Vargarna

Någonstans mellan Skaraslättens logdanser och Göteborgs klibbiga dansgolv har Oskar & Vargarna sprungit upp en källa för sin egen alternativa brygd av indiepop. Med tidigare EP:n ‘Visor från nordvästra Skaraborg’ samt fjolårets singel ‘Dörren På Glänt’, har de visat prov på lekfullhet och en fingertoppskänsla för melodier som gått raka vägen in i rotation på Sveriges Radio, samt etsat sig fast i hjärnbarken på indiepop-fans. Med senaste singeln ’Helvetesgapet’ har bandet lyckats hamna på erkända Spotify-listor och arbetar i nuläget med flera nya låtar som snart ser solens ljus.

Datum: Torsdag 25 juli
Tid: Förband kl. 19.00, kvällens artist kl. 20.00
Fri entré!